Category robots.txt not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category icon.png not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category autodiscover not found
Category autodiscover not found
Category robots.txt not found
Category .well-known not found
Category icon.png not found
Category backup not found
Category backup not found
Category new not found
Category new not found
Category new not found
Category new not found
Category new not found
Category icon.png not found
Category wp not found
Velkoobchod a registrace
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
6 tipů, jak uspořádat kabely a prodlužovačky

6 tipů, jak uspořádat kabely a prodlužovačky

Snad každému se někdy stalo, že se kabely a prodlužovačky za jeho počítačem, televizí či jiným elektrickým spotřebičem změnily ve změť, která je nejen nepraktická, ale i nebezpečná. Jak si s uspořádáním kabelů poradit?

Možnosti uspořádání kabelů

Množství elektrických spotřebičů v domácnostech i kancelářích se stále zvyšuje. Měnit kvůli nim elektroinstalaci a zvětšovat množství zásuvek však není vůbec jednoduché a k podobným krokům se uchýlíte jen při větších rekonstrukcích. Nejsnadnějším řešením je využití různých rozdvojek do zásuvkyprodlužovacích kabelů. Vždy mějte na paměti, že prodlužovačky by měly sloužit pouze jako dočasné řešení a neměly by trvale nahrazovat klasické kabely! Prodlužovačka také musí mít dostatečný průřez odpovídající příkonu připojeného elektrospotřebiče a mít možnost ochlazení (nebýt smotaná), v opačném případě totiž může dojít i k požáru.

Vybrali jsme pro Vás způsoby, jak přebujelou kabeláž zkrotit pomocí produktů, které pořídíte na našem e-shopu.

Stahovací pásky

Nejjednodušším a nejlevnějším způsobem, jak kabely roztřídit do úhledných proudů, je použití stahovacích pásek. Kromě snadné manipulace oceníte i jejich odolnost vůči rozpouštědlům, benzínu, olejům a plísním a u některých dokonce i proti UV záření.

Kromě úspory místa a estetického hlediska je úprava kabelů vázacími páskami vhodná pro vyztužení svazku kabelů vedoucích společně, nebo k uchycení kabelů ke konstrukci.

 Kabely uspořádané stahovací páskou

Kabely uspořádané stahovací páskou

 

Svazkovací spirály

Jestliže chcete svazku kabelů poskytnout větší mechanickou ochranu, poslouží vám spirálová hadice nazývaná také spirálová bužírka, která se používá po celé délce kabelu. Nejčastěji ji pořídíte v černém nebo průhledném provedení.

 

Štítkovače, popisovače a smršťovací trubice

Pokud potřebujete kabely nejen uspořádat, ale také se v nich rychle vyznat, profesionálním dlouhotrvajícím řešením jsou štítkovače, které tisknou text na popisovací pásky. Pro trvalou identifikaci kabelů slouží dobře také tepelně smršťovací bužírky.

Vysoce kvalitní tiskárny štítků Brother

 

Pokud nechcete investovat do digitálních štítkovačů, můžete k označení využít univerzálnější popisovací pera. Kvalitní a oblíbené popisovače Edding jsou vhodné k popsání celé řady povrchů, oceníte jejich voděodolnost i otěruvzdornost.

 

Kabelové lišty

V případě, že nechcete mít kabely vůbec na očích, ale zároveň je nemůžete uložit pod omítku, je možné je ukrýt pod speciální lištu na kabely, která se umisťuje těsně nad podlahu, a je proto velmi nenápadná. Vybírejte mezi celou řadou rozměrů a kromě tradičních bílých lišt můžete sáhnout i po takových, které budou ladit například s barvou vaší podlahy, takže se stanou téměř neviditelnými.

Kabelové lišty mohou mít podobu například soklových lišt, které jsou určeny pro montáž do rohu mezi podlahu a stěnu, či například přechodových podlahových lišt, na které se nemusíme bát šlápnout či najet kancelářskou židlí.

Podlahová lišta na kabely IBOCO  

Podlahová lišta na kabely IBOCO

 

Husí krk

Nečekaně dobrou službu vám mohou dopřát také chráničky kabelů, nazývané běžně husí krk. Ty se sice nejčastěji používají k uložení a ochraně kabelů do betonu, pod omítku či do země, jako kvalitní ochrana kabelů vedených uvnitř místnosti je ale ocení i majitelé domácích mazlíčků.

Obalení prodlužovacího kabelu husím krkem je výbornou ochranou proti prokousnutí štěnětem, králíkem, hlodavcem či jiným domácím zvířetem.

 

PowerCube a další designová řešení

Pokud nejde prodlužovací kabel schovat, udělejte z něj přednost vaší domácnosti! Velmi oblíbené jsou rozbočovače a prodlužovačky PowerCube známé svým tvarem, který je nejen oku lahodící, ale zároveň i velmi praktický, protože se zásuvky navzájem neblokují. Na našem blogu jsme najde také rady, jak vybrat kabel PowerCube a v čem se liší jednotlivé řady.

Na pracovním stole doma či v kanceláři oceníte zásuvkové sloupky, či stolní zásuvku Bachmann Twist, kterou zapustíte do desky stolu. Do nábytku, na kuchyňskou linku i do podlahy využijete také praktické POPUP zásuvky, které jsou zapuštěné do povrchu a při zmáčknutí tlačítka se pomalu vysunou.

Pop-up zásuvky Legrand

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za květnové nákupy!

30.4.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Vše zařídíme za Vás!
Zobrazit všechny

© 2024