Category .well-known not found
Category .well-known not found
Category content not found
Category bin not found
Category .well-known not found
Category admin not found
Category cjfuns.php not found
Category content not found
Category sv.php not found
Category content not found
Category chosen.php not found
Category katalog not found
Category admin not found
Category seo.php not found
Category katalog not found
Category katalog not found
Category content not found
Category robots.txt not found
Category katalog not found
Category robots.txt not found
Velkoobchod a registrace
253 253 254
Po–Pá: 7:00 – 18:00, So: 7:00 – 13:00
Název nebo číslo produktu, kategorie...
0
Porovnávač
0Košík
ÚvodVelkoobchod a registraceAkceProdejny a kontaktyVše o nákupuBlogKariéraO společnosti
Kategorie produktů
Název nebo číslo produktu, kategorie...
Název nebo číslo produktu, kategorie...
K&V ELEKTRO
Oblíbené české chráničky kabelů Kopoflex v našem e-shopu

Oblíbené české chráničky kabelů Kopoflex v našem e-shopu

Ohebné dvouplášťové chráničky Kopoflex jsou primárně určené k mechanické ochraně kabelových vedení. Proč se staly za svých více než 22 let existence tak populární, a to jak v Česku, tak i v dalších zemích po celém světě?

Chráničky kabelů Kopoflex začala vyrábět česká firma KOPOS Kolín na konci 90. let v době, kdy se v Česku k ochraně vedení používaly ještě betonové chráničky. Dvouplášťové plastové chráničky Kopoflex je však díky svým výhodám brzy upozadily, protože pokládka kabelů se jejich používáním značně usnadnila a urychlila. Výkopy pro jejich uložení jsou užší a mělčí a není zapotřebí připravovat pískování podkladního lože.

Jedná se o druh korugované trubky, což znamená, že je chránička zevnitř hladká, ale vnější stěna je tvořena dutými žebry. Díky tomuto provedení mají chráničky Kopoflex vyšší kruhovou tuhost a narůstá tím i možnost jejich dynamického a statického zatížení. Jsou proto odolnější a mají delší životnost.

 Chránička na kabely Kopoflex se spojkou

Chránička na kabely Kopoflex se spojkou

 

K čemu se chráničky využívají

Nejčastěji se využívají k ochraně telekomunikačních a energetických vedení proti mechanickému poškození při jejich uložení pod zem. Setkáte se s nimi například u průmyslových a silničních staveb či elektráren. Díky jejich vysoké ohebnosti je ale můžete využít například i k ochraně přípojky vody či plynu.

Součástí každého svitku tohoto výrobku je zatahovací drát či provázek, který usnadňuje zavedení kabelu, a také spojka pro připojení další chráničky. Konec trubek lze v případě potřeby uzavřít zátkou. Pokud potřebujete, aby bylo vedení obzvláště dobře chráněno, použijte těsnící kroužek. V takovém případě je pak stupeň krytí chrániček Kopoflex IP67 (u samotných trubek je to IP40). Chráničky kabelů se vyrábějí z bezhalogenového polyethylenu a jsou odolné vůči řadě chemikálií.

 

Barevné varianty Kopoflexu

První chráničky na kabely Kopoflex se začaly vyrábět v červeném provedení a v Česku je tato barevnost stále nejrozšířenější. Na přání zákazníka je ale firma Kopos schopná vytvořit i jiné barevné varianty – například v Polsku a Rakousku se používají nejvíce modré kopoflexky, ve Velké Británii pak fialové.

Speciální variantou jsou pak chráničky v černém provedení – to totiž značí, že se jedná o UV stabilní Kopoflex chráničky. Díky tomu je můžete bez obav použít jak do země, tak i mimo zem k ochraně externího vedení. Pozor, standardní Kopoflex UV stabilní nejsou, a proto je k dlouhodobé ochraně kabelů mimo zem nepoužívejte.

Černá (UV stabilní) chránička kabelů Kopoflex vhodná i nad zem 

Černá (UV stabilní) chránička kabelů Kopoflex vhodná i nad zem

 

Označení chrániček Kopoflex

Chráničky Kopoflex se standardně označují slovem Kopoflex a číslem, které udává vnější průměr. Tedy například Kopoflex 110 jsou chráničky kabelů s vnějším průměrem 110 mm, vnitřním průměrem 94 mm s minimálním poloměrem ohybu 400 mm. K nejoblíbenějším kopoflexkám patří Kopoflex 50 (vnitřní průměr 41 mm, poloměr ohybu 350 mm) a Kopoflex 40 (vnitřní průměr 32 mm, poloměr ohybu 230 mm).

Někdy se ještě přidávají dvě písmena – první označuje barvu (například B = červená, C = modrá, F = černá), druhé délku balení (A = 50 metrů, B = 25 metrů). Tedy například Kopoflex 63 BA je červená chránička s vnějším průměrem 63 mm, kterou koupíte v balení po 50 metrech.

V našem sortimentu najdete standardní červené Kopoflex s vnějším průměrem 40 mm, 50 mm, 110 mm a 160 mm v baleních po 50 metrech i 25 metrech a Kopoflex 63, 75, 90 a 125 v balení pouze po 50 metrech. Dále u nás můžete koupit UV stabilní černé Kopoflex v provedení 40, 50 a 63 po 50 metrech.

 

Další úložný materiál Kopos

Kopoflex není jedinou ohebnou ochranou kabelů od firmy Kopos, kterou náš e-shop nabízí. Velmi oblíbené jsou takzvané husí krky, které mají ale nižší mechanickou odolnost. K připevnění ke stěně nebo stropu se dobře hodí pevná trubka na kabely, na povrch zdi využijete lišty na kabely, do úrovně oken či nad pracovní stoly pak parapetní žlaby.

 Husí krk Kopos Super Monoflex

Husí krk Kopos Super Monoflex

 

Další možnosti

Pokud nevíte, jak si poradit se změtí kabelů ve vaší domácnosti, připravili jsme pro vás také 6 rad, jak uspořádat kabely a prodlužovačky.

Školený personál na pobočkách

21 poboček a přes 10000 výdejních míst v ČR

Široký sortiment ihned k odběru

Aktuality
10x více bodů za dubnové nákupy!

31.3.2024
Když nakoupíš vybrané značky, Tvé body se Ti zdesetinásobí!
Přijď si k nám pro tipovací lístek a zkus své štěstí!
Zobrazit všechny

© 2024